עוגה ועוגיות שלא נס לחן- לט"ו בשבט

עוגה ועוגיות - לט"ו בשבט

עוגת תפוחים הפוכה

הגשתי אותה המון פעמים ותמיד קצרתי מחמאות גם על הטעם וגם על יופייה.

חומרים

8 תפוחי עץ גרנד

כוס סוכר חום

חצי כוס אגוזי פקאן קצוצים

100 גרם צימוקים

לפזר חמאה מעל התפוחים

כפית קינמון

250 גרם גבינה לבנה 5%

4 ביצים

8 כפות סוכר

4 כפות קורנפלור.

מעט תמצית וניל

אופן ההכנה

קולפים את התפוחים וחותכים לפרוסות( ללא הליבה)

מוסיפים לתפוחים את הסוכר, הקינמון ,אגוזי הפקאן והצימוקים . מערבבים ומשטחים בתבנית פיירקס עגולה או תבנית סיליקון. מפזרים מלמעלה פרוסות קטנות של חמאה. מכניסים לתנור לחום בינוני כ-25 דקות.

בינתיים מקציפים חלבונים עם 4 כפות סוכר . לגבינה מוסיפים את החלמונים, 4 כפות סוכר, 4 כפות קורנפלור ותמצית וניל. מערבבים ומוסיפים את הקצף. שופכים על התפוחים האפויים ואופים עוד כ- 25 דקות לערך.

כשהעוגה מוכנה מקררים מעט והופכים את התבנית על צלחת הגשה .

ניתן לצפות את העוגה בקצפת.

(העוגה ללא קמח ומתאימה גם לפסח)

 

עוגיות מדהימות וקלות להכנה של זמירה

שתי ביצים

6 כפות סוכר

6 כפות קמח

200 גרם צימוקים לבנים

200 גרם אגוזי לוז  

מערבבים יחד את כל החומרים . שופכים לתבנית ארוכה (אינגלישקייק) חד פעמית. אופים עד להשחמה קלה . מקררים  מוציאים מהתבנית ופורסים פרוסות דקות מאד.(כדי להקל על הפריסה כדאי להקפיא מעט את העוגה בשלמותה לפני הפריסה)

© כל הזכויות שמורות לאתר דה ז'ה וו

כל המידע באתר הינו מהתרשמותן האישית של הכותבות ואינו מידע מסחרי