עוגת תפוחים טעימה מיוחדת ויפה לכל השנה וגם לפסח
מתכון מנצח בכל אירוע
מצרכים
8 תפוחי עץ חתוכים לפרוסות (אפשר ירוקים גרנד)
1 כוס סוכר חום
חצי כוס אגוזי פקאן קצוצים גס
100 גר' צימוקים
1 כפית אבקת קינמון
לערבב הכל בקערה. לשטח בתבנית סיליקון עגולה או פיירקס עגולה. לפזר מעט חמאה מעל התפוחים ולאפות כ- 20 דקות בחום בינוני.
גבינה 5%
4 ביצים
8 כפות סוכר
מעט תמצית וניל
2 כפות קורונפלור או קמח אוסם תופח כשר לפסח
להקציף חלבונים עם הסוכר, להוסיף לחלבונים את הגבינה ו-4 חלמונים מעורבבים בתוכה. להוסיף לתערובת את אבקת הקורנפלור או קמח אוסם תופח כשר לפסח. את התערובת לשטח מעל תפוחי העץ שהוצאנו מהתנור. להכניס שוב לתנור לאפיה של כ- 20 דקות. להוציא מהתנור, לקרר מעט, לנתק עם סכין את דפנות העוגה ולהפוך את העוגה על צלחת הגשה עגולה. אפשר להקציף שמנת מתוקה ולקשט את העוגה.
בתאבון וחג שמח.
![]() |