עוגה מיוחדת מהתפוצה הרומנית

עוגת השמנת של סבתא אוטי

את טעמה של העוגה אני זוכרת מבית אמא. אמא שלי הידועה כבשלנית ואופה מעולה, מידי פעם, משחררת מתכון מוכר ואני מיד משנסת את יכולותי הקולינריים כדי לשחזר את אותם טעמים מוכרים.

 

 

 

 

העוגה דורשת סבלנות אבל התוצאה משתלמת.

 

מצרכים לבצק

 

שקית קמח אסם תופח

1 מרגרינה גולדבנד

1 ביצה שלמה

2 כפות סוכר

חצי לימון מגורד

 

לערבב את כל החומרים במיקסר וליצור 4 עלים עגולים(תבנית 26) או מרובעים (אני הסתפקתי בשלושה)

 

לאפות בחום בינוני עד להזהבה קלה. בערך 20-25 דקות.

לצנן.

 

מצרכים לקרם

 

2 שמנת רגילה

1 אשל

150 גרם אגוזים קלויים טחונים

חצי כוס סוכר

 

לערבב הכל. למרוח שליש או רבע מכמות הקרם (לפי מספר העלים שאפינו) על העלה הראשון. למרוח שוב קרם על העלה ושוב להניח מעל עלה נוסף עד לסיום העלים. למרוח קרם מלמעלה ובתאבון.

 

 

© כל הזכויות שמורות לאתר דה ז'ה וו

כל המידע באתר הינו מהתרשמותן האישית של הכותבות ואינו מידע מסחרי