חדרים משתנים

נגה קובץ', עוסקת בעיצוב פנים בעזרת "הדמיה ממוחשבת"

חדר משפחה

 

נגה קובץ', עוסקת בעיצוב פנים בעזרת "הדמיה ממוחשבת". שיטת עבודה חדשנית המאפשרת לזהות את הצורך האישי של הלקוח ולתרגמו לתמונה ממוחשבת בתלת מימד.

נגה בחרה לספר לנו על בית משפחת יעקב בעיר מודיעין. זוג + 4 בנים שלאחר מספר שנים של מעבר מדירה שכורה אחת לשנייה החליטו לרכוש דירה במודיעין.

במסגרת החיפושים אחר הבית המתאים עבורם הם הגדירו לעצמם מספר בקשות :                                              

1. באיזה איזור במודיעין הם בוחרים לגור

2. כמה חדרים הם רוצים בבית

3. מה גודל הסלון פינת האוכל והמטבח

4. לכמה חדרי שירותים הם זקוקים

5. כמות האור והמרחב לו הם זקוקים בבית

לאחר חיפושים שארכו זמן נמצאה דירת גן המתאימה לדרישותיהם פרט לכמה דברים שחסרו

ובעלי הבית לא הסכימו להתפשר על החיים בבית בלי:

חדר שירותים נוסף

פינת אוכל ומטבח מרווח

הרבה אור

בשלב הזה תוכניות הבית נפרשו בפני נגה והיא החלה בתכנון השינויים. שונו מיקומי הסלון, המטבח ופינת האוכל בניסיון    להוסיף עוד חדר שירותים לאורחים, תוכנן מטבח גדול מאד אשר יכיל גם מקום לאחסון ושולחן אוכל במטבח ובנוסף שטח

רחב ידיים אשר יכיל שולחן אוכל גדול לאירוח המשפחה הגדולה והחברים.

בבואה להמחיש למשפחת יעקב את אפשרויות השינוי האפשרי. הכינה נגה  את תוכניות ההדמיה של הדירה כהעתק מדויק של התוכנית האדריכלית המקורית של הדירה. כלומר הקירות והקווים שנוצרים הם העתק מדויק של הבית הקיים   על מידותיו .

המעצבת יצרה עבורם כמה אופציות של חלוקת המרחב של קומת הסלון, המטבח ופינת האוכל ובעזת תכנת ההדמיה ניתן היה להראות להם את כל ההצעות לשינוי כאילו הן תמונות אמיתיות בתלת מימד.

באופציה הראשונה הסלון נמצא בצד אחד של הבית. במקומו המקורי ביחס לתוכניות ובאופציה השנייה הוצב הסלון בצדו האחר של הבית כשבכל פעם משתנים הקירות הפנימיים (רק אלו  הניתנים לשינוי עפ"י הגדרת תכניות המבנה).

בכל פעם שבה הוצגה בפני בעלי הבית את האופציה המסוימת, הם יכלו להבין ולהרגיש את המרחב שעליו דובר ולבחון האם מתאימה להם האופציה הזו או לא.

לאחר כמה מבטים של פרספקטיבה ומבטי על  שהוצגו בפניהם עבור כל אופציה החליטו בעלי הבית ליצור אופציה שלישית אשר משלבת את שתי האפשרויות האחרות.

באופציה זו הורחב חלק מהבית החוצה כלפי הגינה כדי להכניס פנימה אור רב ככל האפשר.

פינת האוכל מוקמה במרחב המואר הנושק לגינה. נוסף חדר שירותים לאורחים והסלון מוקם בקרבת המטבח שהורחב    ותוכנן לגודל ולאפיון שדרשו בעלי הבית.

בשלב ההחלטות על האופציה המתאימה עבורם במדויק יכלו בעלי הבית להבין את המשמעות העמוקה של תכנון השינוי העתידי. וכך תהליכי קבלת ההחלטות שלהם  היו קלים ומהירים יותר.

המרחב שנוצר עבור בעלי הבית תאם את תוכניות ההדמיה וגרם לבעלי הבית תחושת שביעות רצון מהבית שנוצר במדויק לפי בקשותיהם ומשרת את צורכיהם הייחודיים.

לאחר שלב ההחלטות ובחירת הקבלן המבצע קיבל גם הוא את תוכניות ההדמיה המתאימים לבית המשפחה והבין את התוצר הסופי עוד בטרם התחיל בעבודות ההריסה והבניה.

נגה קובץ'
054-2479040
www.tech-design.co.il

תגובות
1.
נשמע מדליק-סוף סוף מענה לקושי משמעותי
יואב  |  28.02.09
2.
אולי אפשר לקבל מידע, יעוץ
שרה דפני ממודיעין  |  11.03.09
© כל הזכויות שמורות לאתר דה ז'ה וו

כל המידע באתר הינו מהתרשמותן האישית של הכותבות ואינו מידע מסחרי