ריבת משמש

 

אסתי לנדא

 

עונת המשמשים קצרה ולכן כדאי להזדרז. השנה התברכנו בשפע של פירות בעץ המשמש של שכנינו היקרים והחלטתי לעשות מעשה ולרקוח ריבה.

 

קילו וחצי משמשים חצויים ללא לעין.

 

קילו סוכר

 

לפזר את המשמשים החצויים בסיר שטוח ולשפוך מעליהם את הסוכר. להניח למספר שעות (3-4).

 

לבשל על אש בינונית עד לרתיחה ולאחר מכן להעביר ללהבה הנמוכה ביותר. מידי פעם לבחוש בעזרת כף עץ עוד כשעתיים שלוש. ניתן לבדוק את סמיכות הריבה ע"י הנחת כף ריבה על צלחת עד לקרור אם מעונינים שיהיה סמיך יותר ממשיכים בבישול עד לתוצאה רצויה. לא לשכוח לבחוש!!!

 

והתוצאה נפלאה!

© כל הזכויות שמורות לאתר דה ז'ה וו

כל המידע באתר הינו מהתרשמותן האישית של הכותבות ואינו מידע מסחרי