עוגת השמרים של רותי

אין כמו עוגת שמרים חמה שזה עתה יצאה מהתנור. כחובבת אדוקה של עוגות שמרים טעמתי רבות מאלה אבל עוגת השמרים של רותי עולה על כולן .נסו ותיוכחו.

 

מצרכים

 

1 קילו קמח

50 גרם שמרים

4 ביצים

1 כוס סוכר

1 כוס קולה

2 שקיות אבקת סוכר וניל

1 שקית אבקת אפיה.

 2 חבילות מרגרינה או מחמאה של 200 גרם כל אחת

 

להמיס את השמרים בכוס קולה.ללוש את כל החומרים יחד ולהניח לתפיחה.

 

לחלק את הבצק לארבעה חלקים. ניתן למרוח הבצק בשוקולד למריחה או בממרח חלבה, שוקולד לבן וכיד הדמיון הטובה עליכן. לקלוע צמה מכל אחד מהחלקים ולהניח בתבנית ארוכה .לחילופין אפשר לגולל את הבצק לאחר מריחת השוקולד. ( סה"כ 4 תבניות).

 

בזמן האפייה יש להכין סירופ מתוק.

 

2 כוסות מים

1 כוס סוכר

1/2 לימון סחוט

 

להמיס על להבת גז נמוכה עד שהופך לסירופ סמיך ולשפוך מיד על העוגות החמות .

 

ניתן להקפיא את העוגות ולחמם לפני ההגשה.

 

© כל הזכויות שמורות לאתר דה ז'ה וו

כל המידע באתר הינו מהתרשמותן האישית של הכותבות ואינו מידע מסחרי