אוזני המן של הדודה בסי

נורית מצלר

 

הדודה בסי (ז"ל) הייתה אחת הנשים המדהימות שהכרתי. למרות העבודה במשרה מלאה, הפעילות הפוליטית והפעילות ההתנדבותית בארגונים רבים תמיד היה לה זמן לארח. הבישולים ודברי המאפה היו לשם דבר במשפחה.

את המתכון לאוזני המן נתנה לי מיד אחרי שהתחתנתי, וזה היה מזמן...

החומרים לבצק פריך:

2 ביצים

3/4 כוס סוכר

1 חב' מרגרינה (היום הייתי משתמשת בחמאה)

3/4 שקית אבקת אפיה

מיץ מחצי תפוז

קמח "כמה שלוקח" (אצלי לוקח כחצי ק"ג)

חומרים למילוי:

כוס דבש

כוס סוכר

קליפת לימון

קליפת תפוז

כפית וניל או שקית סוכר וניל

כף אבקת קקאו

3-4 כפות מים

אגוזים טחונים

הכנת הבצק: לנפות את הקמח לקערה, לחתוך את המרגרינה לקוביות וללוש מעט, להוסיף את כל החומרים ולהמשיך ללוש עד שמתקבל בצק רך וחלק. אם הבצק רך מידי ועדיין נדבק להוסיף מעט קמח (כמו שהדודה אמרה: "להוסיף כמה שלוקח")

הכנת המילוי:

ממליצה להכין את המילוי לפני הבצק ולהניח להתקרר

לבשל את הסוכר והדבש עם 3-4 כפות מים עד שהסוכר נמס

להוריד מהאש ולהוסיף את יתר החומרים ללא האגוזים

להוסיף את האגוזים בסוף תוך כדי ערבוב עד שהעיסה סמיכה מספיק למילוי (היא מתקשה מעט אחרי הקירור)

לרדד את הבצק, לקרוץ עיגולים עם כוס, להניח מילוי עם כפית, לסגור לאוזני המן ולאפות בחום בינוני עד שיזהיבו.

חג שמח!

 

 

 

 

 

 

אזני המן לחג פורים
© כל הזכויות שמורות לאתר דה ז'ה וו

כל המידע באתר הינו מהתרשמותן האישית של הכותבות ואינו מידע מסחרי