מאפיינס בטעם של פעם
מאפיינס בטעם של פעם
את המתכון למאפיינס דבש שלפניכן קבלתי מלבנה המופקדת על ניהול המשרד של "בית ראשונים" בנס ציונה. זהו מתכון שאין מתאים ממנו לראש השנה, מה גם שהוא מתקשר ישירות אל המקום שבו התחיל ענף יצור הדבש בהתיישבות המתחדשת של ארץ ישראל.
"בית ראשונים", המקום שבו עובדת לבנה, משמר את המורשת של מייסדי נס ציונה ומקימיה בתקופת יסוד המושבות של סוף המאה ה-19. ראובן לרר, איש ירא שמים ובעל ממון מאודסה, בא למקום שנקרא אז ואדי חנין, במטרה להגשים את צו לבו הקורא לו לבוא וליישב את הארץ. זה היה מעשה חלוצי של יזם פרטי, שקנה את הנחלה מבעליה הגר חלוץ וראשון בהרבה מובנים. לבד מהיותה של נס ציונה המושבה היחידה בארץ שנבנתה ע"י היוזמה הפרטית, היה לרר גם מייסד ענף הדבש בארץ. מעט הכוורות שהיו ברשותו, היוו למעשה משענת כלכלית חשובה למשפחתו. לימים הפכה המכוורת המשפחתית לענף משגשג שמתיקותו ניכרת עד היום בנס ציונה ומחוצה לה.
כיום ניתן לסייר ב"נחלת ראובן" המשוחזרת, לשמוע על מעשה ההתיישבות החלוצי ולהיחשף למוזיאון הדבש המגולל את סיפור הקמתו של הענף הזה בארץ ישראל. כל זאת באמצעות תצוגת של שולחנות פסיפס ייחודיים.
לזכותו של לרר רשום הישג נוסף. הוא היה הראשון להבאת זן הענבים מוסקט המבורגי לארץ ולייצור היין מענבים אלה.
ואחרי כל ההקדמה שמספרת על הקשר שבין המאפיינס הנפלאים הללו למקום שבו נולד ייצור הדבש בארץ ישראל המתחדשת, הנה לפניכן הכמויות ואופן ההכנה למתכון שקבלתי מלבנה.
מצרכים ל- 16 מאפינס:
3/4 כוס סוכר, 1 כוס דבש, 3/4 כוס שמן, 1 כוס תה חזק פושר (אפשר גם קפה חזק), 5 ביצים שלמות (אין צורך להפריד), 3 כוסות קמח, 1 כפית גדושה אבקת אפייה, 1/2 כפית סודה לשתיה, 1 כפית קינמון, 1/4 כפית צפורן, קורט מלח.
אופן ההכנה:
להכין תבניות שקעים משומנות, לחמם מראש את תנור ל- 170 מעלות. טורפים בקערה את הסוכר, הדבש, השמן, התה והביצים לתערובת אחידה ומוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והתבלינים. מערבבים שוב עד לאיחוד הבלילה ואופים במשך כ- 20 דקות (חשוב לבדוק את הז
אז שתהיה לכן שנה טובה ומתוקה!
ואם תרצו לבקר במוזיאון הדבש ולטייל בחגים במסלול הדגל אתם מוז
![]() |